Лесни рецепти за пирожки

вход през zajenata.bg
730534

Пирожки с кисело мляко

1 бр. яйце
250 г кисело мляко
100 мл вода
20 г мая за хляб
щипка сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. олио
около 650 г брашно
бяло саламурено сирене
гъст мармалад
пудра захар с ванилия за поръсване на сладките пирожки

От изброените продукти се замесва еластично тесто. Слага се в намаслен полиетиленов плик и поставя в хладилника за една нощ. На сутринта се изважда и се оставя за около 1 час на стайна температура. Тестото се разделя на топки, всяка от които се разтегля с намаслени ръце. Слага се натрошено сирене или мармалад и се оформят пирожки, които се изпържват. След като са готови се поставят върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина и се поднасят, като пирожките с мармалад се поръсват с ароматизирана с ванилия пудра захар.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft