Полезно ли е рафинираното олио

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Полезно ли е рафинираното олио
21621

В миналото домакините са готвили с много по-здравословни мазнини от съвременните. Тогава направата на олио от семена, маслини и ядки е ставала само чрез механично студено изстискване. Така получената смес е имала мътна констистенция, съдържала е мазнини, стероли, лецитин и късчета целулоза. Готово за използване готварското олио било след почистване и претакане. Безспорно частично рафинираната мазнина е загубвала част от хранителните си качества. При все това тя е била много по-здравословна от днешното най-масово използвани мазнини. Това е така, защото оригиналната структура на молекулите й е останала незасегната. А как се приготвя олиото днес?

Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft