Постни питки с лук

вход през zajenata.bg
Постни питки с лук
admin
Добавена от: admin
39561
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Лукът се реже на полумесеци и се пържи до омекване в олио. След като е готов, се прибавят подправките. Връща се отново на котлона за около 10-15 секунди. Тестото се маже хубаво с олио и се разрязва на малки топки. Всяка топка с ръце се разтегля на правоъгълна кора. В средата й се слага от изстиналата плънка. Краищата се прихлупват отгоре и се оформят питки с форма по желание (може да навиете първо на руло, а след това на кравайче). Поръсват се с шарена сол и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. След изпичане се поръсват с малко вода се задушават.
Плънката може да се замени с гъби, кайма или друго по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft