Постни сусамени вретенца - по-вкусни и по-ефектни от обикновените гевречета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Постни сусамени вретенца - по-вкусни и по-ефектни от обикновените гевречета
Постни сусамени вретенца - по-вкусни и по-ефектни от обикновените гевречета
admin
Добавена от: admin
10716
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. сусам
150 мл олио
1 кубче прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол
500 мл вода
1 кг брашно

В дълбок съд пресейте брашното, добавете солта, захарта, олиото и маята, предварително разтворена в малко хладка вода. Добавяйки топлата вода, замесете меко тесто. Оставете тестото да втаса около 20-30 минути. След това го разделете на малки топки и всяка топка разточете с точилка на елипса. От едната страна нарежете тестото до половината на успоредни линии на разстояние от половин сантиметър, след което навийте елипсите на вретенца (кифлички). Попарете ги в тенджера с вряща вода с малко сол (докато изплуват), а след това ги оваляйте обилно в сусам и ги поставете в намазнена тава. Печете в предварително загрята фурна около половин час.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft