Сусамени гевречета с мая

вход през zajenata.bg
Сусамени гевречета с мая
admin
Добавена от: admin
24309
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно 1 кг
вода 2 ч.ч.
течна глюкоза – 2-3 с.л.
сусам - 2-3 ч.л.
сол – ½ ч.л.
мая – 30-40 г

От брашното, размитата в малко хладка вода мая и водата, в която е разтворена солта, се омесва гладко тесто, което престоява на топло 15-20 минути. След като втаса, тестото се разделя на късове по около 100 г и от тях се правят фитили, от които се оформят гевреци с различна форма. Нареждат се в тава, поръсена с брашно, и се оставят 10-15 минути на топло, а след това се пускат във врящата вода с глюкозата и се варят, докато изплуват на повърхността (3-4 минути). Изваждат се върху платнена кърпа и като позасъхнат, се нареждат в тава, намазват се със жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна, докато се зачервят добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft