Превръща и най-сивия ден в празник: Вълшебна домашна крем-тортичка! Настъргваш шоколад за разкош...
5 Октомври 2016
511482
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази рецепта за домашна торта е специална, защото се приготвя на сух тиган. На вкус напомня чийзкейк - има отличителен ванилов аромат, който само подчертава богатия вкус на крема. Направо ще се влюбите в този десерт, стига да се престрашите да опитате!
Домашна торта с чийз крем и шоколад
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
- 320 гр. брашно
- 220 гр. извара
- 180 гр. пудра захар
- 10 гр.
сода
малко оцет
1 яйце
СЪСТАВКИ ЗА КРЕМА
- 0,5 литра прясно мляко
- 200 гр. захар
- 20 гр. брашно
- 1 яйце
- ванилия
ЗА УКРАСА
ПРИГОТВЯНЕ:
- Започнете с крема. Смесете захарта, яйцата, брашното и ванилията. Бавно започнете да наливате в сместа млякото, като разбърквате сместа, за да не се образуват бучки. Загрявайте крема на слаб огън 5 минути, след което го оставете да се охлади леко.
Добавете в изварата содата, угасена в оцет, за да започнете да месите тестото.
- Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното.
- Замесете тесто и го разделете на две равни части.
- Разточете всяко парче тесто на възможно по-тънка питка и го набодете на няколко места с вилица.
- Запечете всяка кора върху сух тиган.
- Остава само да намажете тортата с крем! Не пестете крема!
Това е! Поръсете готовата торта с парченца шоколад, кокос, ядки или каквото ви каресва.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари