Предлага възможност за отложено печене
Една от технологичните екстри на най-новите модели хлебопекарни е вграденият таймер (при повечето е 13- или 15-часов цифров таймер) за настройка на отложено печене след известно време.
Полагате тестото във формата за печене, настройвате таймера и хлябът започва да се пече,
например два часа преди да станете от сън и да се запътите към закуската си.
Част от съвременните модели хлебопекарни могат да работят и само в режим замесване на тесто.
Това означава, че спокойно можете да ползвате хлебопекарната и за да си направите само тесто за пица или за мекици, например.
А знаете ли, че в магазинната мрежа се предлага дори и готова суха смеска за приготвяне на хляб с домашна мини хлебопекарна? В пакетчето всички съставки са предварително отмерени. От вас се иска само да добавите вода.