Съвети за хлебопекарна вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кроасани, пици и сладки от хлебопекарна
280251

Кроасани, пици и сладки от хлебопекарна

Съвременните домашни хлебопекарни предлагат и специални програми, поддържащи опции за печене на нещо по така,
като например „френски хляб” с хрупкава коричка.
В състава му влиза и малко захар, а вкусът е доста по-различен от този на традиционния хляб.
Към специалните програми е и режимът за приготвяне на тесто за кроасани или тесто за пици.
При някои модели всичко това се изпълнява от режима месене, или тесто.
С други думи, можете да ползвате хлебопекарната си като нощви. Само за замесване на тесто, което да изпечете другаде.
Този режим e особено практичен за домакините, които често приготвят различни майсторски разработки тестени храни.
В някои модели хлебопекарни има отделни програми за различни типове теста - пици (минимум 50 минути), кифлички или погачи.
Ако не сте наясно как се прави тесто за кроасани, гевреци или козунаци, следвайте рецептите по отношение на съставките и оставете другото на машината. Дори и за приготвяне на домашно сладко.

Част от набора специални режими е и програмата за замесване на сладкиши, плодови кейкове и кексове.
Можете да си направите доста вкусен и сполучлив чаен кекс или кекс със сухи плодове.
Но пък идеята да се ползва хлебопекарната за бисквити или други по-сложни сладкиши и торти обикновено свършва с неуспех.
Част от моделите разполагат с отделна опция замесване и печене на кекс, докато други просто могат да ви изпекат предварително приготвената смес като най-обикновена печка. 

1 2 3 4 5 6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft