Пълнени патладжани с пилешко и сусам
9 Юли 2013
5425
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 гр. пилешка кайма
12 малки патладжана
2 стръка пресен лук
1 с.л. соев сос
3 с.л. масло
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
сусам
Подберете наистина малки патладжани (около 10-тина сантиметра и дебелина около 3 см.), по възможност бели, така че да не горчат. В тиган с маслото запържете месото с нарязания пресен лук и прибавете соевия сос. Измийте патладжанчетата и изрежете стърчащите около дръжката листенца. Разрежете по дължина и напълнете отвора със сместа от пилешката кайма. Изпържете патладжаните в много олио, без да ги обръщате! Отцедете ги добре от излишната мазнина върху домакинска хартия. За соса: сварете зеленчуков бульон със соев сос. Залейте патладжаните със соса и поръсете със сусам (запечен предварително на сух тиган).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари