Какво да сложим на трапезата на Ивановден

вход през zajenata.bg
83089
Пълнено свинско бутче

Пълнено свинско бутче

едно обезкостено свинско бутче (около 2 килограма)
2 с.л. краве масло
2 с.л. олио краве масло
1 глава кромид лук
2 моркова
2 твърдо сварени яйца
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л.1 стрита чубрица
прясно смлян черен пипер на вкус
2 – 3 кисели краставички

Начукайте обезкостеното бутче с мокър домакински дървен чук.
С върха на остър нож направете в средата дълбок прорез, в който сложете плънка, приготвена по следния начин:

Приготвяне на плънката:
в разтопено краве масло (или свинка мас) запържете нарязания на ситно лук и настърганите на едро ренде моркови и свалете съда от огъня.
Когато сместа изстине, прибавете киселите краставички и сварените яйца – нарязани на кубчета, и подправете с червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус.

Сложете плънката и зашийте отвора с дебел конец.

Поставете бутчето в тавичка, намазана с останалото краве масло и печете отначало в силна фурна. След около 20 минути намалета фурната. През десетина минути обливайте месото с по малко топла вода. След като месото се зачерви, обърнете го от другата страна.

Накрая намажете бутчето с червен пипер, смесен с малко олио.
Поднесете с червено вино, гарнитура от картофи и туршия.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft