Пъпешова салата с прошуто и кедрови ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Пъпешова салата с прошуто и кедрови ядки
Пъпешова салата с прошуто и кедрови ядки
admin
Добавена от: admin
11242
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пъпеш (сорт Медена роса или друг подобен, твърд)
16 резена прошуто
1 голяма връзка рукола/салатен микс
1 ч.ч. кедрови ядки
За дресинга:
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. балсамов оцет
1 ч.л. мед
1/4 ч.л. дижонска горчица 

Нарежете пъпеша на малки резени. В купа смесете оцета, меда и горчицата, след това бавно прибавете зехтина. Запечете кедровите ядки в сух тиган на умерен огън до златисто-кафяво. Овкусете накъсания салатен микс с дресинга. Увийте парченцата пъпеш в резените прошуто и ги подредете върху салатеното плато. Отгоре поръсете запечените кедрови ядки и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft