Разбивам яйцата със захарта и добавям кисело мляко - не торта, а пух! Реже се идеално и е невероятна на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбивам яйцата със захарта и добавям кисело мляко - не торта, а пух! Реже се идеално и е невероятна на вкус:
Разбивам яйцата със захарта и добавям кисело мляко - не торта, а пух! Реже се идеално и е...
1048
Източник: За Жената
Разбивам яйцата със захарта и добавям кисело мляко - не торта, а пух! Реже се идеално и е невероятна на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направете си тази фантастично мека Ангелска торта . Въздушна и мека торта с яйца и кисело мляко с невероятен вкус, която ще изненада всички.

Макар да е супер пухкава, въздушна и мека, парчетата се режат идеално, а всяко от тях е истинска наслада за сетивата. Ето какво ви е необходимо:

Ангелска торта

Продукти: 

  • 4 яйца
  • 70 г захар
  • 350 г заквасена сметана или гъсто кисело мляко
  • 40 грама царевично нишесте
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • ситно настъргана лимонова кора
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне: 

Отделете белтъците от жълтъците в отделни купички и разбийте жълтъците със захарта. Разбийте с тел за няколко минути, докато захарта се разтвори и получите гъста, лъскава, кремообразна смес.

След това добавете заквасената сметана/гъстото кисело мляко и разбийте отново.

разбити яйца

Снимка: YouTube

Добавете ситно настърганата лимонова кора, нишестето и ванилията, след което отново разбъркайте. С чисти и сухи бъркалки разбийте белтъците, докато се образуват твърди върхове.

Добавете го към сместа с жълтъците и разбъркайте бавно с лъжица/шпатула, докато сместа стане гладка. трябва да остане пенливо и ефирно.

ванилия в тестото

Снимка: YouTube

белтъци в тестото

Снимка: YouTube

Изсипете в тава с размери 21×7 см или кръгла тава с ръб, покрита с хартия за печене, и печете на 170°C за 30 минути.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

Извадете сладкиша от формата и го оставете да се охлади, след което отстранете хартията.

изпечен блат

Снимка: YouTube

Когато изстине напълно, поръсете с пудра захар.

ангелски сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче ангелски сладкиш

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft