Направете си тази фантастично мека Ангелска торта . Въздушна и мека торта с яйца и кисело мляко с невероятен вкус, която ще изненада всички.
Ангелска торта
Продукти:
- 4 яйца
- 70 г захар
- 350 г заквасена сметана или гъсто кисело мляко
- 40 грама царевично нишесте
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- ситно настъргана лимонова кора
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците в отделни купички и разбийте жълтъците със захарта. Разбийте с тел за няколко минути, докато захарта се разтвори и получите гъста, лъскава, кремообразна смес.
След това добавете заквасената сметана/гъстото кисело мляко и разбийте отново.
Снимка: YouTube
Добавете ситно настърганата лимонова кора, нишестето и ванилията, след което отново разбъркайте. С чисти и сухи бъркалки разбийте белтъците, докато се образуват твърди върхове.
Добавете го към сместа с жълтъците и разбъркайте бавно с лъжица/шпатула, докато сместа стане гладка. трябва да остане пенливо и ефирно.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете в тава с размери 21×7 см или кръгла тава с ръб, покрита с хартия за печене, и печете на 170°C за 30 минути.
Снимка: YouTube
Извадете сладкиша от формата и го оставете да се охлади, след което отстранете хартията.
Снимка: YouTube
Когато изстине напълно, поръсете с пудра захар.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube