 
                
            
	за 4-5 порции:
	500-600 г филе от риба
	2 с. л. доматено пюре
	1 ч. л. лютеница
	2 ч. л. брашно
	2 домата
	1/2 кафена чашка ориз
	3 - 4 лимонови резенчета (без кората и семките)
	1-2 с. л. растително масло
	черен пипер
	магданоз
	сол
	 
Филето се вари почти до омекване в малко подсолена вода с 2-3 зърна черен пипер, след което се нарязва на порционни парчета. Доматеното пюре, лютеницата и брашното се размиват в рибния бульон. С получения сос се залива филето, след което се прибавят оризът, нарязаните домати и лимоновите резенчета. Ястието се кипва и се оставя да ври на тих огън 10-тина минути (до готовност на ориза), като през това време се прибавя растителното масло, оттегля се от огъня и се наръсва с магданоз. До поднасянето се държи похлупено с капак.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








