Ризото с аспержи и грах

вход през zajenata.bg
Ризото с аспержи и грах
admin
Добавена от: admin
5197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

320 г ориз
2 лъжици зехтин
60 г масло
120 г тиквички
120 г грах
60 г аспержи
250 г домати
1/2 л горещ пилешки бульон
60 г настърган пармезан (или ементал)
черен пипер
сол
90 г лук

Изпържваме ситно нарязания лук в олиото, прибавяме нарязаните на парченца тиквички, пресния или замразен грах, ситно нарязаните сурови аспержи и задушаваме няколко минути. Добавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати и задушаваме под похлупак 5 минути. Слагаме ориза, бульона, сол, черен пипер и задушаваме до омекване. Малко преди края добавяме маслото н сиренето, изчакваме да се стопят, снемаме от огъня и поднасяме. Поднасяме останалото настъргано сирене в отделна чинийка към ястието. Ризотото може да се приготви и с друг вид зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft