Ризото с кафяв ориз и зеленчуци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Ризото с кафяв ориз и зеленчуци
Ризото с кафяв ориз и зеленчуци
admin
Добавена от: admin
26056
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150г кафяв ориз
1 по-голям печен син домат (патладжан) от консерва, или предварително изпечен пресен такъв
1 тиквичка
1 малък стрък праз лук
2 моркова
5 червени домата
2- 3 чушки
1ч.л. сол
1ч.л. червен пипер
щипка захар
3- 4 клонки пресен магданоз
50мл олио

Оризът се накисва предварително във вода за 3 часа. След това се отцежда добре от водата и се слага за варене в тенджера с подсолена вода. Оставя се да се вари 60 – 70 минути, след което съдът се оттегля. Махат се външните пера на стръка праз. Измива се и се реже много на дребно. Домати се измиват, режат се капаците им и се настъргват на ренде. Тиквичката и морковите се обелват, измиват и режат на кубчета с къдраво ножче. Чушките се измиват, почистват от дръжките и семената и режат на квадратни късове. В дълбок тиган се налива 50мл олио. Поръсва се 1ч.л. сол и съдът се поставяна загрят котлон. Когато загрее мазнината се слага празът. Оставя се да се позапържи за 5 минути. След това се добавят останалите зеленчуци, вареният ориз и настърганите домати. Поръсва се 1ч.л. червен пипер, щипка кафява захар и 250мл вода. Синият домат от консерва се реже на парчета и така се добавя в гозбата. Манджата се похлупва и оставя да къкри 60 минути на слаб огън. Накрая се отхлупва, поръсва се със ситно нарязан пресен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft