Салата от пресни картофи и босилек
    
    
     
                
            
                23 Май 2014
            
            
            20223
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Измийте добре картофите (не трябва да ги белите, ако са пресни), а след това ги поставете да се варят във вода с малко сол. Когато са готови, разрежете ги на половинки и ги оставете в дълбок съд да се охладят.
В отделен съд се смесват добре зехтинът, майонезата, сокът от лимон и пестото. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Обелените бадеми нарежете на по-едри парчета, а след това запечете в тиган без мазнина, докато променят цвета си. Когато се охладят, ги добавете в соса и разбъркайте.
Прибавете също охладените картофи със соса и разбъркайте всичко много добре. Покрийте съда с фолио и оставете салатата да престои поне 2 часа в хладилника, преди да поднесете. Украсете с няколко листенца пресен босилек.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








