В топлата вода поставяме маята, захарта и малко брашно. 
Объркваме и оставяме сместа да престои 5 минути. 
След това добавяме олиото, солта и брашното, 
и замесваме гладко незалепващо тесто. 
Покриваме го с кърпа и го оставяме да почива 15 минути. След това го разделяме на 2 части. 
От всяка част разточваме правоъгълна кора и я намазваме с размекнато масло (маргарин). 
Навиваме на руло. 
Процедурата е същата и с втората кора. 
В тава наливаме 30-40 мл олио. 
Рулата нарязваме на парчета (около 6-7 бр. за по-големи и около 10 бр. за по-малки кифлички). 

Всяко парче овалваме в олиото и слагаме в тавата. Оставяме ги 10-тина минути да почиват. 
След това започваме от първото нарязано парче, което сме оставили в тавата. 
С дланта леко го разплескваме и оформяме дълга елипса. 
Започваме да навиваме тестото на кифличка, като леко го опъваме отстрани. 
ки
Кифличките поставяме в тава и ги поръсваме с морска сол. След 10-тина минути ги пъхаме във фурната на 190 градуса за около 25 минути.


                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








