Свински гърди рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински мариновани гърди
287242

Свински мариновани гърди

1 кг свински гърди / ребра /

За марината:
1с л мед,
2 с л оцет балсамико,
2 с л червено ароматно вино,
1-2 с л олио,
1/2 ч л чесън на прах,
черен пипер,сол,
1/2 с л горчица
сръкче пресен розмарин.

за гарнитурата:

1 кг картофи,
2 с л олио,
1 ч л сминдух,
1 ч л чубрица,
1 ч л босилек,
1/2 ч л гранулиран чесън.

за соса:
1/2 буркан стерилизирани домати,
1 глава кромид лук,
1 зелена люта чушка,
2 дафинови листа,
4-5 с л олио,
2 с л горчица,
1 с л кафява захар,
1/2 ч л сол.

Приготвяне:
В голяма купа смесваме всички продукти за марината и оствяме месото в нея за 6-8 часа.
Сминдухът, чубрицата, босилека, чесъна, солта и олиото се смесват в купа.
Добре измитите картофи се нарязват на едри парчета (не се белят), потопяват се в получената смес и се подреждат в дълбока тава.
Скарата на фурната се поставя върху тавата, месото се нарежда върху скарата.
Пече се 20 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, след което температурата се намалява на 150-160 градуса и се пече 30 минути.
Лукът се нарязва, запържва се в сгорещено оило, след което се добавят дафиновите листа, захарта и горчицата.
Когато горчицата се разтвори, се поставят доматите, чушката и солта. Оставя се на котлона да се сгъсти. След това се пасира до гладка смес.
След като са се пекли 30 минути на ниска температура, гърдите се изваждат, намазват се със соса и се връщат във фурната за още 15 минути. Общото време, необходимо за изпичането, е около 1 час.

*По време на печене гърдите се заливат с остатъка от марината. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft