Празнично меню-основни ястия за Нова година

вход през zajenata.bg
281730
Свинско на фурна с бира

Свинско на фурна с бира

1, 5 кг обезкостена свинска рибица
1 суп. л. сол, изсушена мащерка, стрит дафинов лист, изсушен риган
3 суп. л. олио
2 нарязани големи глави лук
1 счукана скилидка чесън
500 мл тъмна бира
1 суп. л. захар
0, 50 г размекнато масло
0, 50 г брашно
Приготвяне:
Затоплете фурната на 150 C. Почистете месото от тлъстини и го нарежете на пържоли . В малка купа смесете солта, мащерката, дафиновия лист и ригана.
Втрийте подправките в месото. Поставете месото в плитка купа и го покрийте и охладете 2 часа в хладилника. Загрейте олиото на умерен огън в тежък тиган.
Запържете месото добре от всички страни. Прехвърлете го в огнеупорно глинено гърне. Поставете лука и чесъна в тигана, задушете ги 5 минути, докато се зачервят. Добавете бирата и захарта и кипнете сместа. Изсипете сместа върху свинското. Оставете го да се пече близо 2часа, докато соковете му станат бистри при боцване на вилица. Извадете месото от гърнето и го поставете на чиния за сервиране. В малка купа смесете маслото и брашното на гладка каша.
Загрейте соса в гърнето на умерен огън и кипнете соса. Като използвате тел за разбиване на яйца, добавете от маслото, за да сгъстите соса. Оставете го да къкри 3 минути. След като се сгъсти соса залейте всяка порция и сервирайте. Тази рецепта е за 8 порции. Добър апетит! Заслужава си да я опитате.  

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft