Празнично меню-основни ястия за Нова година

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тузарско ястие за Нова година
281720
Тузарско ястие за Нова година

Тузарско ястие за Нова година

– пилешко филе;
– свински котлети;
– гъби (по възможност не култивирани, но все пак проверени);
– пушено сирене, Ементал, Рокфор;
– една кофичка сметана;
– 3-4 с.л. горчица с маково семе;
– 2-3 кубчета пилешки бульон;
– една чаена чаша бяло вино;
– подправки: черен пипер, кимион, индийско орехче, дафинов лист, розмарин, 4-5 скилидки чесън и сокът на половин лимон.
В подходящ по големина йенски съд с капак се подреждат едно след друго пилешко филе, резенчета пушено сирене, гъби, Рокфор, свински котлети, Ементал и така – докато свършат продуктите.
Отделно се приготвя сос от сметаната, горчицата, натрошените бульони, виното, подправките и лимоновия сок. Разбърква се добре и с него се залива ястието. Съдът се покрива с капака и се пече на 150 градуса във фурната. Пече се дълго, докато ястието остане само на мазнина.
Сервира се с гарнитура от задушени зеленчуци или задушен ориз.
 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft