Празнично меню-основни ястия за Нова година

вход през zajenata.bg
281657

Капама за Нова година

пилешко месо (филе или пилешки пържоли от бут)
свинско месо (нарязано на пържоли)
телешко месо
наденица
бекон
сметана
пушено сирене
1 чаша бяло вино
гъби
Пилешкото, свинското и телешкото месо се оформят на пържоли, начукват се леко и се овкусяват с черен пипер и сол
Овалват се в брашно и се запържват леко в мазнина.
В глинен съд се нареждат ред телешко, гъби, пушено сирене, пилешко, пак гъби и сирене, свинско, гъби и сирене, наденица и се завършва с бекон.
Залива се със сметаната и виното и се пече захлупено 1 1/2 – 2 часа.
Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"
Коментар: Леле, д'ете, да не пишеш таквизи глупости. Това не е капама, това е измишльотина. Ела у Банско, па речи отатък Глазне (реката) – па да видиш що е капама. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft