Скумрия на грил с медена коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Скумрия на грил с медена коричка
Скумрия на грил с медена коричка
admin
Добавена от: admin
14278
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 скумрии
4 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. сусам
1 с.л. олио
1 ч.л. мед
1 с.л. лимонов сок
смлян черен пипер на вкус
1 ч.л. настъргана лимонова кора

Почистете скумрията добре от вътрешностите и главите (включително тъмната линия до гръбнака). В купа смесете соевия сос, олиото, меда и сусама и объркайте добре, след което добавете черния пипер, лимоновите кора и сок. Разрежете рибата надлъжно и направете нарези по кожата с остър нож. Намажете с маринатата от двете страни. Маринованата риба изпечете на загрят грил по 8-10 минути от всяка страна. Рибата е готова, когато кожата попрегори и стане лъскава.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft