Сладолед с кафе и шоколад
    
    
     
                
            
                29 Август 2012
            
            
            7822
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	кондензирано мляко - 1 консерва подсладено
	кафе - 350 мл еспресо
	сметана - 120 мл
	шоколад - 100 грама натрошен черен или млечен 
	Млякото, кафето и сметаната се разбъркват много добре, до получаване на еднородна смес. Изсипете сместа в подходяща форма за замразяване и поставете за 30-40 минути във фризера.
	Сладоледът се изважда и се прибавя натрошеният шоколад. Разбъркайте добре и поставете да се разбие в блендер.
	Поставете отново в камерата, след 1 час повторете процедурата с блендера, оставете отново да замръзне, и още веднъж разбъркайте, като това е последното миксиране на сместта.
	Сладоледът се поднася с няколко зърна кафе и украса по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








