Сочни пилешки бутчета с гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Сочни пилешки бутчета с гъби
Сочни пилешки бутчета с гъби
alex
Добавена от: alex
22908
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Пилешки бутчета 800 g

печурки 300 g

Чесънът 3 скилидки

Бяло сухо вино 100 ml

вода 250 ml

горчица 2 супени лъжици

сметана 150 ml

масло 30 г

Зехтин 2 супени лъжици

сол на вкус

Черен пипер на вкус

подправки на вкус

В нашия дом обожаваме да хапваме пилешки бутчета, почти през вечер си правим във всякакви вариации! Харесва ми, че тази част е изцяло оформена с кожа, която може да се опече и след това да се сервира дори и в сос. 

Пилешките бутчета с гъби са шедьовър с намек за френска кухня: в съставките ще откриете бяло вино, горчица и сметана. Можете също така да добавите клонка от пресен розмарин или мащерка, като по този начин давате на соса пикантен привкус

Загрейте тигана с растително олио, добавете масло, оставете да се стопи. Запържете бутчетата от всички страни, докато станат златисто- кафяви, извадете ги от тигана. Едро нарежете изчистените гъби и чесъна, изпратете ги в тигана, където пилето е пържено. Изсипете виното, водата и горчицата в тигана. Оставете сместа да заври, след това добавете сметаната и разбъркайте соса на слаб огън за около 10 минути, добавете сол и черен пипер.

Изсипете соса в тавата за готвене, отгоре наредете бутчетата и поставете ястието в предварително загрятата фурна до 180 градуса за 20-25 минути.

Честито! Вкусните сочни бутчета са готови и просто трябва да заври ориза или картофите с тях. Или може би искате нещо необичайно?  Ако ви харесва рецептата, не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft