Спаначени ньоки със скаради и пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Спаначени ньоки със скаради и пармезан
Спаначени ньоки със скаради и пармезан
admin
Добавена от: admin
2435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 2 порции:
150 гр грах
300 гр спанак
50 гр кашу
100 гр скариди
250 гр извара
2 яйца
3 с.л. брашно
100 г пармезан
60 г масло
сол, индийско орехче, пипер на вкус 

Спанакът и грахът се отцеждат и добре се пасират. Зеленото пюре се поставя в тиган на умерен огън заедно с изварата, подправя се със сол, пипер, индийско орехче, прибавя се 15 г масло и се бърка непрекъснато, за да се изпари предишната вода. Прибавят се скаридите и кашуто, отстранява се от котлона и се смесва с яйцата, галетата, брашното и половината пармезан. Сместа трябва да е толкова гъста, че да запазва формата си.
От нея се оформят малки овални топки и се пускат в съд с вряща вода. Варят се, докато се покажат на повърхността. Отцеждат се и се слагат в чинии за сервиране. Отгоре се поливат с останалото разтопено масло и настърган пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft