Студена супа с аспержи и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Студена супа с аспержи и праз
Студена супа с аспержи и праз
admin
Добавена от: admin
4100
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. аспержи, почистени
сол и бял пипер
3 с.л. зехтин
сокът от 1 лимон
1 стрък праз (само бялата и светлозелена част), нарязан на тънко
1 1/4 чаша пилешки бульон
1 чаша пълномаслено прясно мляко
за гарниране:
225 гр. сирене Маскарпоне
1/4 чаша сметана за разбиване
1/2 ч.л. олио от трюфели
сол и черен пипер на вкус
4 ч.л. нарязан пресен лук

Загрейте фурната на 170 градуса. Объркайте асперфите със солта, пипера, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. лимонов сок. Сложете ги върху тавичка за печене и ги изпечете във фурната за 5 минути, докато аспержите омекнат и все още са ярко зелени.
Задушете праза в останалия зехтин за 4-5 минути, докато омекне. Сложете аспержите, праза и бульона в блендер, като ги пюрирате (ако е необходимо на порции). Излейте в голяма купа и добавете млякото и останалия лимонов сок. Смесете добре, подправете със сол и черен пипер. Оставете в хладилник за поне 1 час. Супата може да бъде направена и замразена един ден предварително.
Разбийте сметаната с Маскарпонето, добавете олиото от трюфели, подправете със сол и пипер. Сложете купчинка от сместа върху всяка порция и украсете с нарязан пресен лук.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft