Суши Хосомаки

вход през zajenata.bg
Суши Хосомаки
admin
Добавена от: admin
48664
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг ориз
80 г захар
150 мл ябълков оцет
50 мл соев сос
250 г захар
японски хрян Уасаби за намазване
кори от водорасли - Нори 
1 чушка
100 г сьомга
100 г гъби Шийтаке 
30 г сол  

Рибата се нарязва на тънки ленти. Оризът се измива, като се изплаква 5 пъти. Накисва се във вода в съотношение (1:1) за 40 минути, след което се сварява на тих огън. Оттегля се от огъня и се оставя да престои 30 минути под капак. Докато е още топъл, се овкусява с оризовата заливка.

С навлажнени ръце се взима 1 шепа от готовия ориз и се разпределя равномерно върху половин кора "Нори" (кората трябва да има правоъгълна форма). Нанася се пастата от хрян, отгоре се слага лента риба. С помощта на готварска (японска) розетка се навива на руло.

Гъбите се заливат с вода, колкото да ги покрие, нагряват се на котлон и се отпенват. Варят се, докато останат без течност, като периодично се овкусяват с маринатата. След като изстинат, се слагат в сушито вместо риба.

Рибата и гъбите могат да се заменят с чушка или краставица, нарязани на тънки ивици. Готовото суши се нарязва на хапки (рулца) и се подрежда в порционна чиния. Поднася се със соев сос. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft