Така ги правят в закусвалнята на ъгъла - най-фантастичните пълнени чушчици на фурна! Сега гощавам...
13 Август 2016
34393
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Пълнени чушки - сигурно няма човек, който да не ги обича. Днес ви предлагаме да ги приготвите печени с ароматен сос - незабравимо вкусни са! Днес, "вкусен " Ви предлага да се готви това ястие с ориз и месо във фурната.Продукти:
1 кг свинско месо
12 месести чушки
2 моркова
2 глави лук
180 гр.
ориз
1 ч.л. микс от подправки за кайма
3 скилидки чесън
1 с.л. доматено пюре
4 с.л. сметана
1 връзка магданоз
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Смелете месото през месомелачка. Обелете единия морков и го настържете на едро ренде. Ситно нарежете едната глава лук. Ориза измийте и сварете до полуготовност в леко подсолена вода. Смесете го с месото и зеленчуците. Прибавете подправките, черен пипер и сол на вкус. Омесете плънката.
- Почистете чушките от семената и ги напълнете с горната смес.
- Поставете чушките в дълбока форма за печене. Ако не се събират, може да ги приберете в пликове и да ги замразите.
- Пригответе соса: първо почистете останалия лук и нарежете на четвъртинки, а после на пръстени. Запържете в олио, докато стане прозрачен. На едро ренде настържете моркова и го добавете в тигана. Веднага след като започне променя цвета си, добавете доматеното пюре. По-късно, добавете счукан чесън и сметаната, разбъркайте, добавете сол и черен пипер на вкус. Задушете 5. След още една минута прибавете вода и оставете за 5 минути.
- Залейте със соса чушките и ги пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около час.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари