Йенска тенджера рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Телешко в йенска тенджера
297062
Телешко в йенска тенджера

Телешко в йенска тенджера

телешко месо - 4 пържоли

лук - много малки лукчета връзка зелен
чесън - 3 стръка зелен
дафинов лист - 2 броя
вино - 1 ч.ч. червено
домати - около 1 ч.ч. доматен сок
сол
черен пипер
червен пипер

Нарежете телешкото на малки пържолки. Посолете и поръсете с черен и червен пипер. Лукчетата нарежете на полумесеци или оставете цели, зеления лук и чесън - на ситно.

Намажете йенска тенджера с малко мазнина, наредете кромида отдолу, върху него месо, отгоре зелен лук и чесън, сол, черен и червен пипер, долейте малко вино и доматен сок и продължете с втори ред, спазвайки същата последователност.

Най-отгоре сложете стръкове девисил. Похлупете йената и сложете да се пече за около час в предварително загряна на 200-220 градуса фурна. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft