Телешко по китайски със зелен боб

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко по китайски със зелен боб
Телешко по китайски със зелен боб
admin
Добавена от: admin
6588
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

телешко месо - 300 г от бут
зелен фасул - 1/2 кг
нишесте - 1 с.л.
лук - 1 глава кромид
чесън - 4 скилидки
олио - 4 с.л.
соев сос - 4 с.л.
джинджифил - 1 ч.л. смлян
сусамово олио - 5-6 капки
бульон - 200 мл телешки
яйца - 1 белтък, за маринатата
нишесте - 2 с.л.
олио - 1 ч.л.
джинджифил - 1/4 ч.л. смлян
сол - 1 ч.л.
черен пипер - 1 ч.л.  

Смесете белтъка, 2 с.л. нишесте, 1/4 ч.л. смлян джинджифил, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер за маринатата и ги разбъркайте.

Нарежете телешкото на лентички с дължина около 5 см и дебелина 1 см. Накиснете го в маринатата за час. Почистете фасула, нарежете го леко и го сварете в подсолена вода за 10-15 минути.

Загрейте олио в дълбок тиган и запържете за 3 минути телешкото. Извадете го и в същия тиган запържете нарязаните лук и чесън, които се овкусяват с джинджифила.

Ако олиото е много, отлейте малко от тигана. Добавете отцедения зелен фасул и запържете за 3 минути при непрекъснато бъркане. Долейте бульона, соевия сос и сусамовото олио.

Разтворете нишестето в малко вода и го добавете заедно с месото в тигана. Разбъркайте добре и свалете от котлона. Поднесете телешкото с гарнитура от сварен ориз или нудълс.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft