Рецепти за вкусно телешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Телешко по тайландски с босилек
141882

Телешко по тайландски с босилек

Продукти:

3 с. л. рибен сос
1 с. л. соев сос
1 с. л. кафява захар
450 г телешки шол
450 г дребен кромид лук
1 с. л. олио
1 ч. л. олио
3 продълговати чевени чушки
3 скилидки ситно накълцан чесън
2 ч. л. ситно накълцан пресен джиндифил
60 г листа босилек
Приготвяне:

• В голяма купа се смесват първите 3 продукта (рибен сос, соев сос и кафява захар).
• Месото се нарязва на кубчета 2х2 см.
• Разбърква се с маринатата и се оставя за 30 минути.
• Лукът се нарязва на тънки филийки.
• В дълбок тиган (уок) се загрява 1 с. л. олио на силен огън.
• Прибавя се маринованото месо и се пържа 1 минута или докато изгуби розовият си цвят.
• Изважда се и се поставя в чиния (може предварително да се застели с кухненско руло, за да попие мазнината от месото).
• В тигана се добавя останалата 1 ч. л. олио.
• Добавя се лукът и се задушава около 3 минути.
• Прибавят се чесънът и джинджифилът.
• Всичко се готви 30 секунди и се връща месото.
• Ястието се поръсва с накълцаните листа босилек.
• Телешкото по тайландски с босилек се загрява за 1 минута и се сваля от котлона.
• Разпределя по чинии и се поднася.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft