Торта Испански вятър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Испански вятър
Торта Испански вятър
admin
Добавена от: admin
30907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 белтъка
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
За крема:
1 л прясно мляко
3 пудинга ванилия на прах
6 жълтъка
1 с.л. густин (добавка за печене на Dr.Oetker)
8 с.л. захар
150 гр смлени лешници
100 гр смлени орехи
200 гр наситнен шоколад
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
150 гр бисквити

Най-напред се приготвя кремът, за да има време да се охлади добре. 

Млякото се слага в тенджерка и се оставя да заври. В друг съд хубаво се разбиват жълтъците с пудинга, захарта и густинът + около 100 мл. от единия литър мляко (докато е още студено). Сместа постепенно се прибавя към врящото мляко при непрекъснато бъркане с тел, така че да се получи хубав и гъст крем. Оставя се да изстине. След това към крема се добавят шоколадът, орехите и лешниците и се разбърква. 

Белтъците се разбиват със захарта с миксер, докато се получи гъст сняг. Прибавя се брашното, като се бърка с миксера на най-ниска степен. 

Върху хартия за печене в правоъгълна тавичка се изсипва белтъчната смес и се пече на 170 градуса. Тестото е изпечено, когато щом се натисне с пръст, веднага отново заема формата си (подобно на гъба). 
Хартията се отделя от блата. Самият блат се намазва с половината крем, а отгоре се нарежда ред бисквити, които се покриват с останалия крем. 

Готовата торта се украсява с разбитата с прясно мляко сметана.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft