Торта Японски вятър

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Японски вятър
Торта Японски вятър
admin
Добавена от: admin
15446
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Необходими съставки:

8 жълтъка
400 гр. захар
сокът от 1/2 лимон

За пълнежа:

8 жълтъка
8 супени лъжици захар
3 супени лъжици брашно
250 мл прясно мляко
250 гр масло или маргарин
150 гр смлени запечени лешници
150 гр нарязани орехи
2 пакетчета сметана на прах

Жълтъците, захарта и сока от лимон разбийте на гъст крем. Изсипете сместа в тавичка за печене, покрита с хартия за печене и пъхнете във фурната на 150 градуса. Кората трябва по-скоро да се изсуши, отколкото да се изпече. Готовата кора внимателно извадете от тавата и нарежете по дължина на три части. 

За плънката: разбийте 4 жълтъка с 4 супени лъжици захар, а след това прибавете постепенно брашното. Добавете към сместа топлото мляко и варете на ниска температура. Щом кремът стане еднороден и се сгъсти, дръпнете от огъня и оставете да се охлади.

Останалите 4 жълтъка смесете с маслото/маргарина и 4 супени лъжици захар, разбийте добре и добавете внимателно към крема. Разбъркайте добре и разделете на две части. В едната част добавете смлените лешници, а в другия сложете орехите. Първата кора покрийте с крема от лешници, втората - с крема с ореховите ядки, а накрая завършете с третата кора. Украсете тортата с разбитата сметана (според указанията на опаковката) и оставете в хладилника да изстине добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft