Торта Сладко изкушение - изкусителна комбинация от вишни и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Торта Сладко изкушение - изкусителна комбинация от вишни и шоколад
Торта Сладко изкушение - изкусителна комбинация от вишни и шоколад
admin
Добавена от: admin
6911
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
6 яйца
250 гр. захар
200 гр. брашно
4 супени лъжици какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
Крем:
400 гр. заквасена сметана
200 гр. сладкарска сметана
150 гр. захар
Украса:
200 гр. замразени вишни
100 гр. нарязани на по-едро орехи
1 чаена лъжичка пудра захар
Глазура:
30 гр. масло
50 гр. тъмен шоколад

Тази торта е с много нежен блат и фантастичен крем - оттам идва и името й. Опитайте я непременно, няма да сбъркате!

1. Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват, след което бавно се прибавят към яйцата и се бъркат с лъжица. Сместа се поставя в тава с диаметър 22 см, намазана с масло. Пече се на 180 градуса около 30-40 минути. Блатът трябва да се охлади 1 до 2 часа. 
2. От размразените вишни се отцежда сокът и се съхранява настрана, а вишните се поръсват с пудра захар. 
3. Крем: Сладката сметана се разбива с миксер, след това се добавят захарта и заквасената сметана, и пак се разбива, докато се разтопи захарта. 
4. От охладения блат долната част се разделя на пластове с дебелина 1.5 см, а горната част се нарязва на кубчета с дебелина 3 см. 
5. Сглобяване на тортата: долната част от блата се напръсква с предварително заделения сок ​​от вишните (6-7 супени лъжици), маже се с крем и отгоре се разпределят половината от вишните и орехите. Кубчетата от горната част на блата се овалват в крема и след това се разпределят върху тортата на един ред, след което се покриват с още от вишните и ядките. Тортата се получава във формата на купол. 
После отново се нареждат намазани с крем кубчета и се добавят останалите вишни и ядки. Тортата се завършва с последните намазани с крем кубчета и се маже с останалия крем. 
6. Глазура: маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня и с помощта на шприц глазурата се нанася върху тортата. За украса се натрошават още орехи. Сладкото изкушение трябва да престои 3 до 4 часа в хладилник.

Вместо вишни може да използвате замразени череши - така се получава по-мек вкус.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft