Тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тутманик с плънка от круши
320063

Тутманик с плънка от круши

За тестото: 300 г брашно, 150 г краве масло, 1 жълтък, 1 чаена лъжичка захар, щипка сол. За плънката: 750 г круши, 100 г захар, 2 яйца, 1/2 чаша кисело мляко, 2 супени лъжици брашно, 1 чаша сметана

Към пресятото брашно се прибавят жълтъкът, солта, захарта и разтопеното масло. Омесват се с малко вода, докато се получи гладко меко тесто. Прави се на топка и се оставя да почива 2 ч на студено. Разточва се на лист, сгъва се на четири и отново се разточва на лист с дебелина 3 см. С 1/2 от тестото се застилат дъното и стените на кръгла формичка за торта, предварително намазана с масло и наръсена с брашно.

Обелените и изчистени круши се нарязват на парчета. Брашното и захарта за плънката се размесват добре, прибавят се яйцата и киселото мляко и се бърка, докато се получи еднородна смес. Прибавят се крушите, разбърква се леко и сместа се изсипва върху тестото в тавичката. Отгоре се покрива с останалото тесто и се пече в умерена фурна. След като изстине, се сервира с разбитата сметана.

1 2 3 4 5 6
7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft