Фантастичен аламинут от запечени патладжанени кръгчета
    
    
     
                
            
                 4 Ноември 2015
            
            
            25065
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    3 патладжана 
3-4 домата 
200 гр. сирене или кашкавал 
3-4 скилидки чесън 
сол, черен пипер на вкус
Нарежете патладжаните на колелца с дебелина около 1 см и ги посолете. Оставете 30 минути, за да се отцеди горчивината, изплакнете с вода и подсушете с кухненска хартия. Нарежете патладжаните на кръгове, а чесъна намачкайте с преса.
Подредете кръгчетата патладжан в тавичка с незалепващо покритие. На всяко кръгче поставете малко от чесъна, след това кръгче домат. Подправете със сол и черен пипер и настърган кашкавал или сирене.
Поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете, докато кашкавалът добре се разтопи, а патладжаните омекнат.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








