Хлебна мусака със сирене и домати
    
    
     
                
            
                30 Март 2012
            
            
            60884
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Хлябът и сиренето се нарязват на тънки филийки. Яйцата сметаната, щипка сол и зехтинът се разбиват. В тавичка се изсипва малко от яйчената смес, отгоре се подрежда ред от филийките хляб, покрива се с ред сирене, което се поръсва с пипер и розмарин или босилек. Реденето продължава в същата последователност (яйчена смес, хляб, сирене) до изчерпване на продуктите. Завършва се с ред от сиренето.
	Ястието се пече във фурна при температура 220-250 градуса за 10-15 минути.
	Щом сместа се постегне малко, върху ястието се изсипват доматите - смлени или нарязани на шайби. Поръсват се с настъргания кашкавал и черен пипер. Запеканката се връща във фурната за още 10-15 минути или докато се запече добре. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








