 
                
            
	1 с.л. сусам
	3 с.л. соев сос
	1 1/2 с.л. нишесте
	1 1/2 с.л. зехтин
	2-3 големи скилидки чесън, нарязани на ситно
	1/4 ч.ч. кашу
	сол и бял пипер на вкус
	около 500 гр. зеленчуци:
	- броколи, накъсани на малки розички
	- карфиол, накъсан на малки розички
	- моркови, нарязани на пръчици
	- зелен боб
	- пиперка (червена, зелена), нарязана на ивички 
	Предварително запечене сусама в сух тиган на среден огън за около минута, извадете и оставете настрана.
	Смесете соевия сос и нишестето в малка купа. Рабърквайте добре, докато нишестето се разтвори напълно. Загрейте уока (или дълбок тиган), добавете зехтина и оставете силно да се загрее. Сложете чесъна и като бъркате пържете 20-на секунди. Добавете зеленчуците и разбърквате, докато леко поомекнат, но все още са хрупкави. Подправете на вкус със сол и бял пипер; добавете сместа с нишестето и гответе като разбърквате около 1 - 1 1/2 мин. Прибавете кашуто и поднесете зеленчуците, поръсени със сусам. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








