Хрупкави пилешки гърди със спанак и козе сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Хрупкави пилешки гърди със спанак и козе сирене
Хрупкави пилешки гърди със спанак и козе сирене
admin
Добавена от: admin
18650
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 филета от пилешки гърди
150г козе сирене
50 г запечени лешници
попарени листа спанак
сол, черен пипер
За панировката:
2 яйца
брашно
галета
натрошен натурален корнфлекс
натрошени лешници

Пилешкото месо се начуква внимателно, покрито с найлоново фолио, за да не се разкъса. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Листата от спанак се потапят във вряла вода – само да омекнат. Сиренето се нарязва на ивици, а лешниците се накълцват на ситно. В лист от спанак се поставя парченце сирене и се поръсва със счуканите ядки. Завива се като сармичка. Увитото сирене се поставя в средата на пилешкото филе, което се завива на руло. Поръсва се с брашно, потапя се в разбито яйце и се овалва в галета. Оставя се за 5 мин. След това отново се потапя в яйце и се овалва в смес от счукан корнфлекс, смесен с натрошени лешници, и се пържи в маслена баня.
Готовите гърди се отцеждат върху домакинска хартия и се поднасят със сос по желание и свежа салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft