Цъфнали хлебчета с кренвирш и пресен лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Цъфнали хлебчета с кренвирш и пресен лук
Цъфнали хлебчета с кренвирш и пресен лук
admin
Добавена от: admin
15384
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 кубче мая
по 1 супена лъжица захар и сол
1 яйце
250-300 мл прясно мляко
50 гр. масло
9 кренвирша

За намазване:

1 яйце
1 супена лъжица зехтин
2 стръка пресен лук
сусам по желание

В съд смесете брашното заедно с маята, солта, захарта, яйцата и топлото мляко. Замесете тесто.

Прибавете разтопеното масло и отново омесете. Тестото трябва да бъде меко и да се отделя от съда.

Покрийте съда и оставете да втаса 30-45 минути. След това разделете тестото на 9 топки. Всяко топче премесете.

Вземайте по едно топче тесто и го разточете, докато получите квадрат с ширина колко кренвиршите.

Поставете в единия край по един кренвирш, увийте го в тестото и разрежете на 5 равни части, без да прерязвате додолу.

Вземете първата и последната разрязана част и ги прехвърлете една през друга. След това завъртете отрязаните кръгове нагоре така, че кренвиршите да се виждат. Накрая ще получите цветче.

Намажете цветчетата със смес от яйце и зехтин, след което поръсете със ситно накълцан пресен лук.

Поставете цветята да се пекат на 200 градуса около 30 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft