Вкусен хляб рецепти за хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Черен хляб в хлебопекарна
213278

Черен хляб в хлебопекарна

1 1/4 чаша Вода
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица сол
2 cup Брашно от типа "Whole Weat Flour" (черно брашно)
1 2/3 чаша Брашно тип бяло
1 1/2 чаена лъжичка мая
 Сипвате водата в съда на Бредмейкъра, добавяте захарта и солта. Насипвате брашното отгоре върху водата като се стремите да покриете изцяло водата.
Последно слагате маята, като внимавате водата и маята да не влизат в контакт
Брашното трябва да се насипе като слой отгоре върху водата и да изолира маята от водата!!!
Поставете да се пече на програма "Grain".
Ако нямате такава програма сложете на програмата която е предвидена за печене на черен хляб.
Ръжен хляб 1
220 мл вода ( малко повече)
250 г брашно
1,5 чаени лъжички сол (всъщност трябват 2, дори 2,5)
50 г ръжено брашно
50 г пълнозърнесто брашно (аз го правя направо със 100 г ръжено брашно и готово)
1 пакетче суха мая

Програма - основната програма за печене на хляб, 2 часа и 55 мин. при мен, степен на препичане на коричката - 1
Значи като се замеси, гледаш и добавяш лъжица-две вода... вероятно заради ръженото брашно става едно много гъсто и лепкаво тесто, така че аз добавих вода, стана малко по-рядко и се надигна и опече много добре.
Солта в рецептата определено беше малко... опитай все пак първо с 2 ч.л.
Става страшно вкусно хлебче. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft