Бързи идеи за вечеря

вход през zajenata.bg
790081

Шницел с гъби

500 г мляно месо (телешко или смес) 0,01 л. олио
50 г масло
50 г кашкавал
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
100 г брашно
150 г гъби
1 яйце
Сол на вкус

Дребно нарязаните пънчета на гъбите се задушават в половината масло. Месото се измесва добре с подправките (мерен пипер и сол) и се оформя на пет елипсовидни шницела. Всеки шницел се овалва в брашно от двете страни и се поставя в намазана с олио тавичка. Така шницелите се заличат за кратко време в умерена фурна, като при нужда се обръщат.
Тавичката се изважда от фурната. Лицевата страна на всеки шницел се намазва със смес от разбитото яйце. настъргания кашкавал и задушените парченца гъби. Върху тази смес се слагат шапчиците на гъбите, обърнати нагоре. В отвора на всяка шапчица се разпределя равномерно останалото масло и се поръсва с малко сол.
Така наредените полуизпечени шницели се запичат повторно и се поднасят с гарнитура от пържени картофи, украсена с клонче пресен магданоз.                                                  

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft