Ябълков сладкиш Амарето

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълков сладкиш Амарето
Ябълков сладкиш Амарето
admin
Добавена от: admin
10585
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Първо тесто:
3 яйца
100 гр. масло
100 гр. захар
2 ванилии
1 бакпулвер
150 гр. брашно
2 супени лъжици ликьор Амарето
400 гр. ябълки
Второ тесто:
4 белтъка
200 гр. пудра захар
2 супени лъжици ликьор Амарето
2 супени лъжици канела
200 гр. смлени бадеми
400 гр. разбита сметана
2 ванилии
малко канела

Започваме с приготвянето на първото тесто. Първо разбиваме яйцата със захарта, ванилиите и маслото. След това добавяме брашното, бакпулвера и ликьора, и бием, докато получим равномерна смес. Тестото прехвърляме в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и над тестото подреждаме ябълките, нарязани на парчета. Над тях поръсваме с бадеми. За второто тесто: разбиваме белтъците с пудрата захар, докато станат на твърд сняг. Добавяме ликьора и канелата, след което изливаме сместа над ябълките. Покриваме сладкиша с фолио и печем на 180 градуса около 40 минути, а след това махаме фолиото и допичаме още 15 минути. Изпечения сладкиш оставяме хубаво да се охлади, след което го изваждаме от формата и украсяваме с с бита сметана, смесена с ванилиите, и поръсваме всичко с малко канела. 
Ако нямате Амарето, спокойно може да го замените с ром.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft