Страхотна комбинация от кремообразна и плодова текстура, която много наподобява популярния чийзкейк. Ягодова крем торта - лесна, достъпна като продукти и много, много вкусна! Докато се пече, домът ви ще бъде ароматизиран от уханието на ягоди - трудно ще устоите само на едно парченце! Ето рецептата:
Ягодова крем торта
Продукти:
- 3 яйца
- чаена лъжичка ванилова захар
- щипка сол
- 140 г захар
- 100 мл растително масло
- 150 мл мляко
- бакпулвер
- 200 г брашно
За пълнежа:
- 400 г пресни ягоди
- 250 г извара
- 3 супени лъжици пудра захар
- една трета от чаена лъжичка ванилова захар
- 2 супени лъжици кисело мляко или заквасена сметана
- 1 яйце
Приготвяне:
Разбийте яйцата за тестото с щипка сол.
Снимка: YouTube
Като продължавате да разбивате, добавете олиото, млякото и ванилената захар, а накрая - пресятото с бакпулвера брашно. Объркайте внимателно брашното в сместа с шпатула, така че обемът да не спадне.
За пълнежа:
Нарежете ягодите на четвъртинки или половинки.
Снимка: YouTube
Претрийте изварата през цедка, за да стане фина, след което добавете 1 яйце, пудрата и ваниловата захар, а накрая разредете сместа с 2 лъжици гъсто кисело мляко. Разбийте сместа с миксер.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Изсипете тестото в намаслена и набрашнена форма, а отгоре с лъжица нанесете от сместа с извара.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Подредете половинки ягоди върху тестото и сложете тортата да се пече в загрята на 170 градуса фурна около 40-45 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете готовата торта да се охлади, след което поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!