Реване рецепти

вход през zajenata.bg
442449

Арабско реване

4 яйца , 370 г кисело мляко, 180 г пудра захар, 240 г брашно , 100 г краве масло, 1 чаена лъжичка амонячна сода, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 2 супени лъжици какао. За сиропа: 300 г захар, 800 мл вода. За глазурата: 2 белтъка, 80 г захар на пясък.
 


Приготвяне:
 Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, киселото мляко с двата вида сода, какаото и брашното и разбитите на сняг белтъци. Всичко се разбърква и се изсипва в тава, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна около 10 минути. На сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути. На глазурата: Двата белтъка се разбиват на сняг, постепенно се прибавя захарта.
След като реването се изпече и изстине, се залива с врял сироп. Отгоре се украсява с глазурата.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft