Бързи ястия с тиквички, или картофи

вход през zajenata.bg
550676
Гратен с тиквички

Гратен с тиквички

2 с. л. зехтин
1 стрък праз лук
3 скилидки чесън
5 листа пресен босилек
400 г консервирани домати
125 г сирене Моцарела

150-180 г сирене Гауда (Витоша, Балкан или Пармезан)
2-3 тиквички

• Бялата част на праз лука се нарязва на ситно.
• Чесънът се обелва и се наситнява.
• Сирената се настъргват.
• В дълбок тиган се сгорещява мазнината.
• Запържва се лукът за 5 минути и се прибавя чесънът.
• Готви се 3 минути, след което се добавят ситно нарязаните листа босилек.
• Всичко се запържва за 1 минута.
• Изсипват се нарязаните консервирани домати.
• Сосът се кипва и се оставя да къкри на умерен огън около 10 минути.
• Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
• Сосът се разбърква и се сваля от котлона.
• Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета.
• В огнеупорна тава (20х30 см) се изсипва 1/3 от доматения сос.
• Отгоре се нареждат 1/3 от тиквичките.
• Поръсват се с 1/3 от настърганите сирена.
• Процедурата се повтаря още 2 пъти, като накрая трябва да се завърши с ред сирене.
• Фурната се загрява на 200 С.
• Гратенът с тиквички се пече 30-40 минути.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Ястия с картофи, или тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft