Бързи ястия с тиквички, или картофи

вход през zajenata.bg
550681

Лазаня с тиквички

9 сухи кори за лазаня
1 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
6 средни тиквички
2 скилидки чесън
450 г извара или Рикота
2 яйца

100 г настърган Пармезан или Балкан
30-40 г пресен босилек
350 г готов доматен сос за спагети
сол и смлян черен пипер на вкус

• Фурната се загрява на 180 С.
• В голяма тенджера се кипва вода и се посолява.
• Сухите листа се варят в кипяща вода 5 минути.
• Отцеждат се и се измиват под течаща студена вода.
• Нареждат се върху чиста кухненска кърпа на един ред, за да не се слепят.
• Междувременно лукът, босилекът и чесънът се нарязват на ситно.
• Тиквичките се настъргват на едро ренде и се отцеждат добре.
• В голяма тиган се сгорещява мазнината.
• Прибавят се лукът и чесънът.
• Запържват се до омекване и златист цвят.
• Добавят се тиквичките и се пържат 3-4 минути.
• Тиганът се сваля от котлона.
• Прибавят се 250 г Рикота (извара), 75 г сирене Пармезан (Балкан), босилек, сол и черен пипер.
• Всичко се разбърква.
• Отделно в друга купа се разбиват яйцата и се прибавят 200 г Рикота (извара).
• Сместа се разбърква до еднородно състояние.
• В правоъгълна форма се поставя 1/3 от доматения сос.
• Отгоре се нареждат 3 листа паста, така че леко да се застъпват.
• Покриват се с 1/2 от сместа с тиквичките.
• Отново се залива с 1/3 от доматения сос, 3 листа паста и 1/2 от тиквичките.
• Пак 1/3 от доматения сос и 3 листа паста.
• Накрая се изсипва изварената смес и се поръсва с останалото настъргано сирене.
• Лазанята с тиквички се пече 20-30 минути.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ястия с картофи, или тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft