Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
371012

Задушен грах с картофи

400 г зелен грах
1/2 кг картофи
1 глава лук
1 морков
4 с.л. сметана
5 скилидки чесън
10 стръкчета магданоз
6 стръкчета копър
сол
черен пипер
1 с.л. олио
1 с.л. масло
1 с.л. слънчогледово семе
Време за приготвяне:
30 минути

Картофите (1/2 кг), морковът (1 бр), лукът (1 глава) се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Щом омекнат, лукът се изхвърля, а 1/3 от картофите и моркова се пюрират. В пюрето се прибавят солта, олиото, черният пипер, сметаната (4 с.л.). Разбива се и се връща при варените зеленчуци. В отделна тенджерка отцеденият грах (400 г) се задушава в масло, след което се прибавя към зеленчуците. Всичко ври още 5 минути на умерен огън. В края на готвенето се прибавят счуканите със сол скилидки чесън (5 скилидки). Ястието се поднася поръсено със ситно нарязани магданоз (10 стръкчета) и копър (6 стръкчета) и белено слънчогледово семе.
Съвет: Вместо слънчоледово семе можете да ползвате тиквено. За по-богат аромат, при готвенето добавете щипка естрагон.
 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft