Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
371012

Пиле с босилек

1/2 кг пилешко филе
1 глава лук
10 стръкчета босилек
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
100 мл. сметана
1 ч.ч. бяло вино
Време за приготвяне:
30 минути

Месото (1/2 кг) се нарязва на големи парчета и се запържва в нагорещения зехтин (2 с.л.). Трябва да стане златисто. Прибавя се ситно нарязаният лук (1 глава) и се готви, докато той стане прозрачен. Прибавят се сметаната (100 мл.) и бялото вино (1 ч.ч.). Готви се, докато течността намалее наполовина, т.е. докато алкохолът се изпари. Прибавят се ситно нарязаните листенца от пресен босилек (10 стръкчета), солта и черният пипер. Разбърква се добре. Ястието се поднася топло.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft