Какво да сготвим набързо за вечеря

вход през zajenata.bg
371015
Чорба от печурки

Чорба от печурки

300 г печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 к.ч. сметана
4 стръка зелен лук
6 стръка копър
6 стръка магданоз
2 с.л. олио
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
Време за приготвяне:
30 минути

Гъбите (300 г) се почистват и нарязват на тънки парченца. Задушават се в нагорещеното олио (2 с.л.) под капак. Щом леко поомекнат, при тях се добавя нарязаният на ситно лук (1 глава) и задушаването продължава още 2-3 минути. Тази смес се поръсва с брашното (1 с.л.), разбърква се. Налива се вода и супата се оставя да поври до омекването на лука и гъбите. Посолява се, подправя се с черен пипер. В края на готвенето се прибавят и счуканият чесън (3 скилидки), и сметаната (1 к.ч.). Супата се разбърква, снема се от котлона и се поднася гореща, поръсена обилно със ситно нарязани лук (4 стръка), магданоз (6 стръка) и копър (6 стръка). Съвет: По този начин може да се приготви супа от челядинки или букет от гъби - печурки, манатарки, пачи крак и др. За гъстота можете да добавите малко фиде или бял ориз.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft